INTEGRÁLT MANUÁLTERÁPIA
(CSONTKOVÁCSOLÁS)Mi is az a csontkovácsolás, vagy kiropraktika? A csontkovácsolás a test szimmetriájának a helyre állítására való törekvés. Fő elve, ha a gerinc csigolyái elmozdulnak, és ebben a rendellenes helyzetben rögzülnek, nyomják a kilépő idegeket, amik krónikus problémákat okoznak a későbbiekben. A csontkovácsolás fő célja visszaállítani a csigolyákat a helyükre és az ízületeket speciális technikával átmozgatva „beolajozni”. A csontkovácsolás nem hogy nem fáj, de még meg is szabadíthat számos régóta kísérő fájdalomtól. Szinte mindannyian órákat ülünk iskolapadban, íróasztalnál, buszon, metrón, vagy éppen cipelünk gyerekeket, bevásárló szatyrokat. Következménye, fáj a fejünk, a nyakunk, hátunk, vállunk, derekunk vagy éppen valami más. Ezek és még sok egyéb belső probléma, mint a cukorbetegség, magas vérnyomás vagy éppen veseprobléma oka lehet, hogy a gerinccsigolyák egy kicsit elmozdultak a helyükről. Persze akkor is segít, ha már tartós fájdalmak vannak, idegbecsípődés, gerincsérv, vagy más egyéb fájdalmak. A rendszeresen átmozgatott vázrendszer pedig sok panasz kialakulását is megelőzheti. A helyükre került csigolyák nem feszítik tovább az izmokat, így a csontkovácsolás után úgy érezheted magadat, mint egy kellemes nyújtózkodás után. Csak ez az érzés hosszú ideig kitart. A csontkovácsolás során a mozgásában korlátozott ízületi blokkok kerülnek felszabadításra (melynek kísérő hangja az úgynevezett „ropogás”, ami nem más, mint a megrekedt gázbuborékok kipukkanása), lehetőséget adva a szabad mozgásnak, melynek pozitív velejárója könnyebbség érzése.

A kezelés menetéről néhány szóban:


Első lépés: egy teljes állapotfelmérés a manuál terápiás (csontkovács) kezeléshez.
Második lépés: manuál terápiás felmérés egy masszázs keretében, mely a diagnózis pontosítására, megerősítésére, egyben az izmok kilazítására szolgál, elő - és felkészíti a testet a csontkovácsolásra. Az oldó pontok kezelése történik, ami fájdalmas is lehet, de ez egy jóleső fájdalom, mert érzed, hogy a feszültség kioldódik.
Harmadik lépés: a csontkovácsolás, nyújtásokkal és lazításokkal kombinálva, melynek hatására az elmozdult csontok (sokszor maguktól, hanghatás kíséretével vagy a nélkül) kerülnek a helyükre.

Már az első kezelés után komoly javulást érhetünk el, gyakran úgy érezhetjük, mintha újjászülettünk volna. Mivel a testünk szimmetriája is fokozatosan visszaáll, ezért azok az izmok, amelyek eddig kompenzálták súlypontunk elmozdulását, végre visszaállhatnak eredeti tónusukba, ami nagyon kellemes, ellazult közérzetet ad egész napra.

A csontkovácsolás ellenjavallatai: a gerinc daganatos betegsége, nyaki borda, nagyfokú csontritkulás, a nyaki erek meszesedése, kiszakadt porckorong sérv, nyitott hátgerinc, csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás, heveny gyulladásos állapot, fejlődési rendellenesség, friss gerincsérülés, a műtétek utáni 6–8 hetes időszak.

A csontkovácsolás legfőbb javallata a fájdalom és mozgáskorlátozottság az ízületekben és izmokban, ill. az ezekkel összefüggésbe hozható tünetek, nevezetesen pl.:

 fejfájás, szédülés

 nyak-, hát-, derék-, és keresztcsonti fájdalmak

 lumbágó, isiász

 gerincferdülés, különböző tartáshibák

 kar-, láb-, fájdalmak és zsibbadások

 ízületi fájdalmak

 váll-, könyök-, térdproblémák

 erős menstruációs fájdalmak

 belső szervi panaszok

 vérnyomásproblémák


Tel: 06 70 52 38 443
Cím: Nyíregyháza, Ószölő u. 14. 2.üzlet.