EVMINOV GERINC-REHABILITÁCÓ

"Hiába a legjobb kezelés és a legújabb gyógyszer, a gerincet csak a beteg aktív részvételével lehet meggyógyítani."A derék-, hátfájdalmak, illetve a gerincoszlopot érintő különböző problémák mára népbetegséggé váltak. Immáron hazánkban is elérhetővé vált egy Ukrajnában, Oroszországban, valamint az Európa számos más országában már szabadalmaztatott - és azóta is rendkívüli sikerekkel használt - gyógyászati segédeszköz, továbbá elméleti háttere: az Evminov Profilaktor, valamint az Evminov- módszer. Az eszköz egyedülálló, a rajta végezhető gyakorlatoknak pedig jelenleg nincsen alternatívája, ami ugyanilyen hatékony volna. Segítséget nyújt mind a megelőzésben, mind a gerincet érintő betegségeinek kezelésében vagy műtét utáni felépülésben. A különleges módszer titka abban rejlik, hogy a gerincet tehermentesíti és mély rövid izmait edzi, ami az anyagcsere - folyamatok aktivizálásához vezet, ezáltal a gerinc összes strukturális funkciója javul. Eredményeképpen megszűnik a betegség oka, vagyis a gerinc instabilitását létrehozó tényezők. Az Evminov módszer – kinezioterápia, tehát speciális mozgások használata gyógyítás céljából. Alapja a gerincre irányított adagolt terhelés és annak megszüntetése, egyidejűleg speciális gyakorlatok elvégzése az Evminov Profilaktoron , amelyet a talajhoz képest különböző dőlésszögekben helyezhető el. Az eszköz rugalmassága pedig biztosítja a szükséges mozgáscsillapítást a gerinc számára a gyakorlatok közben.

A gerinc egészsége, mozgékonysága és terhelhetősége elsősorban a csigolyaközti porckorongok állapo- tától függ.Tehermentesíti a gerincet adagolt, fokozatos nyújtások által. A gerinc tehermentesítése a saját testsúly hatására történik, a törzs izmainak ellazulása, nyújtása, a csigolyaközti rések megnövekedése kíséretében. A finom gerincnyújtás csökkenti a porckorongon belüli nyomást és a hátfájdalmat. Megteremti a porckorong regenerálódáshoz szükséges feltételeket. Ezt érjük el a kis amplitúdójú mozgásokból álló statikus/dinamikus gyakorlatokkal. Ilyenkor ugyanis felváltva csökken és nő a porckorong belső nyomása, ezáltal javul sejtjeinek táplálása. Ez az anyagcsere folyamatok aktivizálásához, a gerinc, ill. porckorong regenerációjához, az ízületeinek mozgástartományának növekedéséhez, emellett a gerinc saját izmainak (mély rövid izmok-ezek tartják a csigolyákat a helyükön és védik a gerincoszlopot bármilyen károsodástól) megerősödéséhez vezet.

A Profilaktor számtalan betegség- ben/állapotban használható, például:

 porckorong ellapulása (discopathia)

 porckorong-kitüremkedés (protrusio)

 porckorongsérv (discus hernia)

 csigolya elcsúszása (spondylolisthesis)

 ideggyök-gyulladás (radiculitis)

 hibás testtartás, gerincferdülés (scoliosis)

 gerinc regenerálódása baleset/műtét után

 gerinc nyaki részének betegségei (epycondylitis, radiculitis, stb)

Fontos hangsúlyozni, hogy a Profilaktor csak az Evminov által kidolgozott módszer együttes alkalmazásával hatékony.Tel: 06 70 52 38 443
Cím: Nyíregyháza, Ószölő u. 14. 2.üzlet.